Coverband Amplifier op Beach Festival Zeewolde 2022

February 5, 2023

Dames en heren, mag ik uw applaus voor Coverband Amplifier in 2023? Want puur afgaand op die ene avond in mei 2022 kan het alleen maar gigantsich feest worden als zij spelen!

Het was op de zaterdagavond van het Beachfestival Zeewolde in mei 2022 dat alles op zijn plek viel. De band was voor zowel vrijdag- als zaterdagavond geboekt, maar de fotograaf en videograaf voor de vrijdagavond. De lichtshow was geperfectioneerd, het geluid nog wat verbeterd voor de zaterdag ‘And the crowd went wild’ zoals dat dan heet.

Het optreden van Coverband Amplifier op Beachfestival Zeewolde 2019 was een groot succes. De editie 2020 kon alleen maar een nog groter succes worden. En toen kwam Corona… Twee jaren vol beperkingen gingen voorbij en eindelijk kon alles weer open. Waar het Beachfestival in 2019 voor mij al onverwacht groot was, was de omvang en aanpak in 2022 zondermeer professioneel groots te noemen. Hekken en toegangssluizen zoals ik die in ieder geval eerder bij grote, bekende festivals zou verwachten aan te treffen en heel, heel veel enthousiaste mensen.

In de festivaltent waar Coverband Amplifier met twee sets geprogrammeerd stond op zaterdagavond, wisselden zij het podium af met nog enkele andere acts. Het aanwezige publiek kon dan ook van een doorlopend en afwisselend programma van bands en DJ genieten. Helemaal zeker weten doe ik het niet, maar volgens mij deed Amplifier haar uiterste best om het publieke er met ruime marge van te overtuigen dat zij het allerbeste muziekfeest van die avond konden neerzetten.

Het werd een avond waar die inzet zich vertaalde in zoveel meer resultaat. Alles ging goed, alles werkte en alles viel meer dan op haar spreekwoordelijke plaats. De energie steeg voelbaar tot ongekende hoogte en leek – met gemak – zelfs het festivalterrein buiten de tent te bereiken gezien het aantal mensen dat naar binnen stroomde om vol mee te doen aan dit feest.

Mocht je in 2023 bij een optreden van Coverband Amplifier kunnen zijn, mis die kans dan zeker niet. Het kon wel eens één van de hoogtepunten van je jaar worden 🙂

Total: