Elburg – gezinsfoto’s in de natuur

March 4, 2019Gezinsportret in de natuur

Elburg staat bekend als vestingstad, maar vanuit deze mooie plaats wandel je ook zo de natuur in. Met dit gezin mocht ik tijdens een mooie wandeling een fotoshoot doen met een bijzonder resultaat zoals hieronder te zien is. Een wandeling door bos en langs weilanden met volop gelegenheid om iedereen individueel en als gezin goed in beeld te kunnen krijgen.

Iedereen zichzelf

Ruim de tijd nemen voor een fotoshoot zorgt ervoor dat je als gezin en fotograaf aan elkaar kunt wennen. Dat levert een stuk vrijheid op wat onontbeerlijk is voor fotogenieke momenten, wanneer iedereen zich laat zien zoals ze zijn. De voetbal moest eigenlijk thuisblijven, maar dat was (gelukkig 😉 ) niet bespreekbaar. En uiteindelijk waren het ook de twee dames die er van tijd tot tijd met zijn bal vandoor gingen. Als iets is dat laat zien dat iedereen ontspannen is tijdens een shoot, dan is dat het wel!

Waardevolle herinneringen

Het is één ding om een gezin leuk op de foto te zetten, maar een heel ander ding om van iedereen afzonderlijk dan ook nog mooie portretten te schieten. De ontspannenheid en vrijheid tijdens deze shoot maakten het gelukkig mogelijk om dat juist heel goed te doen hier. Kinderen zijn en blijven kinderen en zullen altijd ook even niet op de foto willen ( en zeker niet zo netjes als hun moeder dat wil 😉 ), maar in de loop van de shoot was er af en toe zelfs onenigheid wie als eerste op de foto mocht. Als dat punt aanbreekt dan weet je zeker dat dit moment in hun leven waardevol is vastgelegd!

Total: