Family Maternity Shoot – Beekhuizerzand

June 11, 2018

Family Maternity Shoot

Eigenlijk is family maternity shoot een naam die ik voor deze gelegenheid verzonnen heb. Met je gezin of familie op de foto is duidelijk, dat is een familieportret. En als je zwangerschapsfoto’s laat maken dan heet dat een zwangerschaps of maternity shoot. In deze shoot werden beide gecombineerd, en gelukkig met een prachtig resultaat. Dit is niet de eerste keer dat dit gezin mag fotograferen, op hun grote dag op Kasteel Essenburgh was ik ook aanwezig als bruidsfotograaf. Ik vind het moeilijk om te beschrijven hoe fijn het is om mensen een klik te hebben en hen vaker te fotograferen, maar tof vind ik het in ieder geval!

Beekhuizerzand

Het Beekuizerzand is een heerlijke plek om met een gezin naartoe te gaan voor een fotoshoot. Je hebt er alle ruimte, ook op drukke dagen. En dat het voor de meeste kinderen de grootste zandbak is die ze ooit gezien hebben draagt alleen maar meer bij aan de pret. De afwisseling van bos en open ruimte biedt bovendien een hoop variatie. Meer dan genoeg elementen om er een middag weg met dit leuke gezin van te maken.

Family

We hadden het vooraf wel even over kleding gehad voor tijdens de shoot, maar niet over aankleding. Dat zij een picknickkleed en -mand hadden meegenomen was dan ook helemaal top. Op het zand maakten we graag gebruik van het kleed, wat later in het bos was het groene voorjaarsgras op zichzelf al zacht genoeg om lekker in te gaan zitten. De schaduw en koelte van het bos waren zeer welkom, de 30 graden kwam op deze zomers dag al snel in zicht op de thermometer.

Maternity

Maar het ging alleen niet over het gezin op dit moment met één kind, de tweede dient zich inmiddels aan. Een shoot met jonge kinderen vraagt meestal alle aandacht om alle onverwachte momenten vast te kunnen leggen. Gelukkig was bij deze shoot iedereen in een goede bui, want het lukte ook nog eens om een aantal hele mooie zwangerschapsfoto’s te maken.

Hieronder een impressie, veel kijkplezier!

Total: