Destination wedding in Lyon & Pruzilly

July 29, 2020

De mooiste zaterdag in juni

Trouwen in juni is populair in Frankrijk. En wat mij betreft, en dit bruidspaar, en al hun gasten 🙂 was de vierde zaterdag van juni 2019 de allermooiste! Ik had de eer om als fotograaf af te morgen reizen richting de wijnstreek rond Julienas om een prachtige bruiloft te fotograferen. Het weer was op deze zaterdag aangenaam warm, iedereen kon optimaal genieten van de feestelijkheden gedurende de dag en het heerlijke diner. Uiteraard is een bruiloft fotograferen in het buitenland voor mij extra speciaal, dus ga er goed voor zitten, dit wordt een heel uitgebreid blog.

De trouwdag begon met het kerkelijk huwelijk in Lyon. Pal aan de Rhone ligt de Grand Temple de Lyon, een magnifieke kerk op een prachtige locatie. De huwelijksdienst was heel persoonlijk op het bruidspaar afgestemd met officianten van zowel protestantse als katholieke zijde en mooie bijdragen van de families van het bruidspaar. Na het feestelijke verlaten van de kerk volgde een rit richting het noorden, slingerend door de wijnvelden van Julienas met als eindbestemming het romantische chateau Pruzilly. Dit boven op een heuvel gelegen chateau maakte het mogelijk om een receptie te hebben met in de verte op de achtergrond de Mont Blanc!

De sfeer op het chateau was aangenaam ontspannen en iedereen kon genieten van elkaars gezelschap en het heerlijke eten en de smaakvolle wijnen die geserveerd werden. Het sfeervolle diner was een gastronomisch feestje op zich, met een traditionele pièce montée als dessert. In Nederland zouden we dit een soesjestaart noemen, maar het is zoveel meer dan dat.

En toen was het tijd voor het bruidspaar om het feest te openen met hun eerste dans. Niet in de kelder bij de DJ waar nog tot diep in de nacht gedanst kon worden, maar op de binnenplaats, omringd door al hun gasten onder de donkere hemel van deze zomernacht.

Enfin, een beeld zegt meer dan duizend woorden en hieronder staan een groot aantal beelden om een indruk van deze mooie dag te geven, dus ga ze snel bekijken. Amusez-vous!

Total: