GALLERIES

    Terugblikken en vooruitkijken

    Het einde van 2017 komt snel naderbij, het is dan ook een mooi moment om terug te blikken en alvast vooruit te kijken. Dit blog is daar het eerste deel van. 2017 was voor mij niet alleen een jaar met weer hele mooie opdrachten, maar ook een jaar waarin ik veel investeerde in workshops. In maart volgde ik een workshop bruidsfotografie, eind oktober kon ik deelnemen aan een workshop portretfotografie. En niet zo maar eentje, maar wat mij betreft DE workshop van Gemmy Woud-Binnendijk. Zij is in zeer korte tijd internationaal bekend geworden met haar artistieke portretfotografie en ik ben zeer onder de indruk van haar. De kans om bij haar een workshop te kunnen volgen heb ik met beide handen aangegrepen.

    Fine Art

    Wat fine art nou precies is, is lastig te zeggen, maar dat deze workshop daarover ging stond voor mij als een paal boven water. In de afgelopen twee drie jaar heb ik me hier al in verdiept en ook maakte ik steeds vaker foto’s waarbij het eindresultaat zoveel mooier was dan de afzonderlijke delen – daar lag voor mij het punt waarbij je van fotografie op een hoger niveau kunt gaan spreken. Dit is echter verre van simpel en een workshop van iemand die daar wat mij betreft heel goed in is, is dan ook zeer op zijn plaats om mijn fotografie te verbeteren.

    Studioportretten

    Dat het om studioportretten gaat mag duidelijk zijn als je de foto’s van de workshop ziet. Klassieke portretten in stemmige kleuren, maar zeer modern gemaakt. De workshop heeft een basis gelegd waarop ik de komende tijd verder wil gaan bouwen, om zo de prachtigste studioportretten te kunnen schieten die ik kan bedenken, maar ook kan realiseren. Hieronder al een aantal foto’s die ik tijdens de workshop gemaakt heb, ik hoop snel meer foto’s te kunnen laten zien, gemaakt met de tijdens de workshop opgedane kennis!

    Credits:

    Gemmy Woud-Binnendijk workshop: 3 skills in 1 day
    Modellen: Meijs, Nadia, Tineke en Sebastiaan
    MUAH: Nadia Veenhof
    Stagiaire MUAH: Melanie Wortman (studio bessels )
    @Studio 34X Michiel Fischer
    Stagiaire Studio 34X: Wendy Frijlink and Niels Smeets
    Backdrop: T. Alexander Creative


    Fine art portretfoto van een meisje
    Fine art portretfoto van een jonge vrouw met een parelketting
    Fine art portretfoto van een jonge vrouw in een mooie jurk met parelketting
    Fine art portretfoto van een jonge vrouw in een groene jurk
    Fine art portretfoto van een jonge vrouw in groen jurk met verenkraag
    Fine art portreftfoto van jonge man met camera

    Fine art portretfoto van een jonge man met camera en zwarte jas

     

     

    PREV. ITEM NEXT ITEM